úterý 13. října 2015

Jak se zbavit únavy? Červený avanturín a labradorit můžou pomoci!

Spolu s ranními mrazíky, sychravým počasím a studeným větrem přináší podzim také únavu a ospalost. Než se nadějeme, mohou být na nás viditelné známky stresu, v tom horším případě tzv. podzimní deprese. Nenechte se ovládnout únavou a postavte se ji čelem. Léčivé kameny vám mohou být velmi nápomocné a šáhnete-li po tmavě červených, určitě chybu neuděláte. 

Únavu poznal snad každý z nás. Může pocházet z fyzického i psychického vyčerpání. Příčinou často bývá mnoho práce, dlouhodobý stres a velké fyzické vypětí. Jak překonat únavu a předejít zdravotním a dalším problémům z ní plynoucí? Obrátit se můžete na léčivé kameny, které bývají velmi nápomocné, a to nejen při léčení nemocí, ale také při jejich předcházení.

Vsaďte na červenou! 


Nejúčinnějšími bojovníky proti únavě jsou červené léčivé kameny. Červená barva je symbolem životní energie, aktivity, ohně a samotného života. Jde o stimulující barvu, která dodá energii a odvahu k činům. Červená je vhodná pro všechny lenochy a povaleče, kteří chtějí svůj život udělat více akčnější. Zvolíme-li tedy vhodný krystal nebo minerál, který má červený odstín, půjdeme téměř na jistotu. Z červených drahých kamenů můžeme uvést například červený jaspis, červený avanturín nebo červený labradorit.

Červený avanturín 


Červený avanturín je plný vášně, energie a akce. Znám je také jako sluneční nebo zlatý avanturín. Svou vlastní energii čerpá ze země a ohně, napomáhá zvýšení toku prány a životní síly. Pomáhá posilovat vitalitu, bdělost, zvyšuje touhu a odhodlání, a také napomáhá udržet pozornost. Traduje se, že tento léčivý kámen přináší radost, odstraňuje deprese, rozčílení a vztek. Svému majiteli přináší do života radost, nové přátelství, optimismus a klid. Avanturín je obecně skvělý regenerační kámen s dlouhodobými účinky na tělo i mysl.

Červený avanturín

Červený jaspis 


Červený jaspis je spojován s válkou a již od dávných dob je to velmi oblíbený talisman válečníků. Jaspis v červeném zbarvení můžeme pokládat za přírodní životabudič. Dodává potřebnou energii k akci a zároveň pomáhá najít rovnováhu a vnitřní klid. Uklidňuje rozbouřené city, napomáhá vybavování snů a odstraňování jedovatých látek z těla. Více o účincích jaspisu a jeho barevných odrůdách se můžete dočíst v našem článku „Tisíc tváří jaspisu! Poznejte s námi všechny jeho léčivé vlastnosti“.

Červený jaspis

Červený labradorit 


Tento nádherný červený kámen je znám jako silný talisman chránící svého majitele před veškerou negativní energií, okolním světem ale také před sebou samým. O červeném labradoritu se praví, že pomáhá odstraňovat asociální, nezodpovědné a impulzivní chování u dětí. Obdobně jako ostatní červené léčivé kameny (a obecně červená barva) dodává potřebnou energii k aktivitám a změnám v životě. O labradoritu se praví, že potlačuje strach, napomáhá léčit oči, snižuje krevní tlak a odstraňuje menstruační křeče.


Granát 


Český granát je jeden z nejznámějších minerálů v České republice. Jeho naleziště je v různých koutech světa a výjimkou nejsou ani Čechy. Granát je skvělý pomocník při vyplavování toxinů z těla, při čištění krve a životně důležitých orgánů. Kromě toho, že dodává tělu energii, odvahu, odstraňuje melancholii a deprese, je český granát skvělý pro budování lásky, přátelství a obchodních vztahů. Nejčastěji jej můžete zakoupit zasazený do stříbrného či zlatého šperku.


Tromlované granáty


Ať už zvolíte jakýkoliv léčivý kámen, vždy mějte na paměti, že na každého působí energie daného kamene trochu jinak. Pokud chcete, aby určitá vlastnost kamene zesílila, můžete jej naprogramovat (viz článek „Programování léčivých kamenů“) nebo použít křišťál, který je znám tím, že zvyšuje účinky všech ostatní drahých kamenů.


Děkujeme za přečtení.

Důležité upozornění: všechny zde uvedené údaje o léčivých vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jsou pouze informativní, čerpané z obecné známých informací a zdrojů. Nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu. Mějte vždy na paměti, že použití drahých léčivých kamenů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že cítíte na sobě příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte svého lékaře!Schopnosti léčivých kamenů používejte pouze jako dodatek ke konvenční léčbě, nikoliv jako její náhradu.

© 2014 www.nefertitis.cz. Tento článek jako celek ani jeho části nesmí být kopírován a rozšiřován bez předchozího písemného souhlasu www.nefertitis.cz. Naše články jsou chráněny ochranou Copyscape a jejich kopírování je dohledatelné a prokazatelné. V případě, že byste informace z článku chtěli použít pro svůj blog apod., kontaktujte nás, prosím, prostřednictvím emailu na  info@nefertitis.cz.

Autor: Eliška Reznerová

Žádné komentáře:

Okomentovat