středa 27. května 2015

Léčivé kameny a rakovina


Mohou být léčivé kameny nápomocné při takovém onemocnění, jako je rakovina? 
V žádném případě neléčí ani nemírní důsledky onemocnění samotného, ale stejně jako cokoli jiného, co je člověku blízké, milé a co má rád, mohou přivodit pocity radosti, zlepšit náladu, čímž mohou podmínit pevnější vůli a odhodlání, což je nesmírně důležitá stránka každé léčby – pozitivní mysl, vůle a důvěra nejen v lékaře, léčbu, ale i v sebe sama. Řecký dramatik Menandros řekl: „Nemocné tělo potřebuje lékaře, nemocná duše přítele.“
A proč by pomyslným přítelem nemohl být právě některý z drahých kamínků? 


Křišťál, ametyst, malachit a další drahé kameny jsou velmi vhodnými
pomocníky při vyrovnání se s nežádoucími účinky při léčbě rakoviny


Co je rakovina

Rakovina je onemocnění způsobené zhoubným nádorem, pro který je charakteristický nekontrolovaný růst s poškozováním okolních tkání, zakládání metastáz a celkové působení na organismus. 
Prorůstání nádoru do okolí může připomínat klepítka raka, což dalo název dané chorobě i v některých cizích jazycích a čímž se označení shoduje s jedním ze znamení zvěrokruhu, tj. Cancer (Rak).
V současné době jsou k dispozici screeningová vyšetření, biologická léčba pomocí léčiv s cíleným účinkem a tím mnohdy i nižšími nežádoucími účinky, kombinace léčebných postupů jako je chirurgické odstranění nádoru, ozařování a léčivé přípravky.

Jak mohou vlastně pomoci léčivé kameny při onemocnění rakovinou

Onemocnění je provázeno nejen nežádoucími účinky léčebného postupu, ale především zatěžuje organismus samo o sobě. Jedním z přidružených zdravotních problémů, který může zhoršit průběh onemocnění, i dopad léčby, je deprese. A právě s přidruženými zdravotními potížemi nám mohou léčivé drahé kameny pomoci. A které to jsou?

Ametyst 

je mimořádně mocný kámen s ochrannou sílou. Ametyst má silnou léčivou a očistnou moc, zahání nespavost a noční můry. Je kamenem klidu, zahání stres a negativní emoce, tiší strachy, vztek, obavy a zlobu, zvyšuje naděje, zahání pocit viny, zbystřuje mysl. Napomáhá soustředění, přijímat nové myšlenky, podporuje proměnu záměrů ve skutečnost. 

Ametyst pomáhá zmírnit stres, jenž se dostavuje při onemocnění rakovinou

Heliotrop 

(krevel) dodává odvahu, zklidňuje obavy, mírní vztek, podráždění, agresivitu a netrpělivost. Zahání zlo a všechny nedobré síly, ochraňuje, uzemňuje. Heliotrop zvyšuje intuici a kreativitu, je zdrojem nových sil. Učí nás čelit nebezpečným situacím.

Karneol

je stabilizující kámen s vysokou energií, dodává odvahu, klid, trpělivost a harmonii, pozitivní pohled na život, motivuje k úspěchu, tiší vztek, žárlivost a závist, rozptyluje deprese a negativní myšlenky, posiluje sebedůvěru, navozuje klidný spánek, zahání noční můry.

Křišťál

je nejúčinnější léčivý, universální krystal, jenž silně zesiluje energii, pohlcuje, uvolňuje a reguluje ji a uvádí ji do absolutní harmonie. Povzbuzuje psychiku, jasnozřivost, samostatnost, pomáhá sebe zdokonalení, ochraňuje před vším zlým a negativním, zvyšuje naše duchovní síly, harmonizuje, čistí a chrání auru, zajišťuje klidný spánek. 

Larimar

je uznáván léčiteli jako velmi silný a užitečný léčivý kámen. Larimar vnáší světlo do duše a léčí jak ve fyzické, emocionální a mentální, tak i duchovní rovině. Stimuluje čakry srdce a hrdla, čakru třetího oka a korunní čakru, usnadňuje nalézt v sobě vnitřní moudrost. Energie larimaru představuje mír a jasnost, larimar vyzařuje silnou energii hojení a lásky. Doporučuje se pro lidi, kteří jsou ve stresu.

Larimar už jen pro svou krásu, je velmi silným léčivým kamenem

Malachit

je silný ochranný kámen, pohlcuje negativní energie. Má zklidňující účinek, podporuje klidný spánek. 

Malachit uklidňuje a přináší příjemný spánek

Obsidián

je velmi silný ochranný kámen před negativitou. Ochraňuje nositele před špatnými vlivy, dodává víru ve vlastní síly a schopnosti, prolamuje blokády, ale může mít i opačný účinek, proto je vhodné používat ho vždy s regulujícím křišťálem.

Peridot

(olivín) je účinným čističem. Odstraňuje stres, zvyšuje sebedůvěru a schopnosti se prosadit.

Rodonit

přináší citovou rovnováhu. Navozuje pocit lásky. Uzemňuje energii. Odstraňuje následky šoku a paniky, pomáhá budovat důvěru, zůstat v klidu ve stresových situacích, vyvarovat se pochyb, přehmatů a zmatků

Růženín 

je symbolem lásky, krásy a uzdravování. Učí nás trpělivosti při řešení problémů, sebelásce, dává sílu odpouštět. Odbourává strach, zlost, nelibost, pocit viny. Pomáhá přijímat nezbytnost změn. Dodává životní energii.

Růženín v jakékoliv podobě je velkým pomocníkem nejen v lásce,
ale i při léčbě, uklidňuje, přináší radost a potěšení

Selenit

je velmi silný krystal, jenž dodává tělu energii. Udržuje klid a mír, uklidňuje zmatek v duši, pomáhá řešit problémy, zamezuje přístupu vnějších vlivů.

Záhněda

je výborným kamenem  proti depresím a dalším negativním emocím. Záhněda zahání strach a dodává sílu při rozhodování. 

Ať už si vyberete některý z uvedených kamínků, nebo šperk z kamenů vyrobený, nebo jakýkoli jiný talisman nebo amulet, nezapomínejte na pravidelná vyšetření, která předchází onemocnění a snižují jejich následky a z nichž některá jsou hrazena zdravotními pojišťovnami, např. mamografie každé 2 roky od 45 let věku, kolonoskopie od 55 let věku aj. 

Součástí dvouleté všeobecné preventivní prohlídky u praktického lékaře jsou v rámci onkologické prevence zhodnocena rizika z hlediska rodinné, osobní a pracovní anamnézy, vyšetření kůže jako prevence např. melanomu, u mužů při pozitivní rodinné anamnéze nebo při přítomnosti jiných rizikových faktorů klinické vyšetření varlat a další. 

Autor: magistra farmacie Radka Brichcínová

Děkujeme za přečtení.
Důležité upozornění: všechny zde uvedené údaje o léčivých vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jsou pouze informativní, čerpané z obecné známých informací a zdrojů. Nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu. Mějte vždy na paměti, že použití drahých léčivých kamenů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že cítíte na sobě příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte svého lékaře!Schopnosti léčivých kamenů používejte pouze jako dodatek ke konvenční léčbě, nikoliv jako její náhradu.

© 2014 www.nefertitis.cz. Tento článek jako celek ani jeho části nesmí být kopírován a rozšiřován bez předchozího písemného souhlasu www.nefertitis.cz. Naše články jsou chráněny ochranou Copyscape a jejich kopírování je dohledatelné a prokazatelné. V případě, že byste informace z článku chtěli použít pro svůj blog apod., kontaktujte nás, prosím, prostřednictvím emailu na  info@nefertitis.cz.



Žádné komentáře:

Okomentovat