pondělí 20. října 2014

Fluorit Blue John přináší pohodu a obnovu sil do života

Blue John je výjimečným léčivým kamenem, nádhernou variantou fluoritu, který nám ukazuje, že vše v životě má dvě strany, světlo a tmu, věci negativní a věci pozitivní. Pomáhá nám poučit se z věcí dobrých, i z věcí zlých. Blue John pomáhá se učit  od sebe samých i poučit se z věcí a dění kolem nás. Umí nás vést, ukázat cestu a řešení zdánlivě neřešitelného

Nádherný exemplář fluoritu Blue John v podobě přívěsku ve stříbře
Blue John (Modrý Jan) je zřejmě nejvíce ceněný a proto také nejdražší fluorit na světě. 
Těží se na jediném místě ve světě, v jeskyni Blue John Cavern hrabství Derbyshire v Anglii. Odtud též pochází jeho název. Anglie je obecně vyhlášeným zdrojem velmi kvalitních fluoritů, Blue John však mezi nimi hraje prim. Tento fluorit se těží v poměrně velmi malém množství a používá se především pro výrobu dekorativních předmětů – váz, pohárů, mís. V poslední době stoupá jeho obliba pro výrobu nádherných šperků. Blue Jon je opět jedním za polodrahokamů, které vřele doporučujeme ke koupi, nejen kvůli jeho přírodní kráse a metafyzickým vlastnostem, ale i kvůli jeho zřejmě narůstající ceně v budoucnu. Už dnes se jeho cena u sběratelských kousků pohybuje mezi 150 až 300 dolary za kus. I když se podobně zbarvený fluorit těží i na několika jiných místech ve světě - například v Ardénách v Belgii nebo v oblasti jeskyně Cave in Rock v USA, žádný z nich nedosahuje krásy a barev Modrého Jana.
Modrý Jeník tromlovaný kámen
Blue John fluorit surový leštěný

Blue John je se vyznačuje nádhernými barevnými pruhy, hlavně v kombinaci fialové a červené, velmi často také v tmavě modré a žluté barvě, proto se může zdát trochu divné, nazývat jej označením Modrý Jan. Tento název pravděpodobně pochází z dávné minulosti, kdy jej  francouzští horníci nazývali jako "bleu, jaune", což znamená modro-žlutý. Francouzské slovo „žlutý“ – jaune, se postupem času přeměnilo v anglické jméno John – tedy česky Honza.

Jeskyně Blue John Cavern v Derbyshire,
kde se těží
tento nejkrásnější ze všech fluoritů
V některých zdrojích se udává, že fluorit  v jeskyni Blue John těžili již Římané během jejich vlády nad částí Anglii. Římský spisovatel Plinius Starší zmiňuje ve svých spisech barevné skály, zvané "murrhine", ze kterých byly zhotovovány poháry pro bohaté Římany, kteří   věřili, že pití alkoholických nápojů z těchto pohárů je uchrání před opilostí při nadměrné konzumaci vína. Není docela jisté, zda šlo o poháry přímo z Blue Johna, ale popis tajemné kamenné substance, použité na výrobu starořímských pohárů, velmi odpovídá právě fluoritu

Léčivé vlastnosti fluoritu Blue John

Metafyzicky má Blue John obecně všechny léčivé a energetické vlastnosti fluoritu. Kromě běžných vlastností fluoritu je ale Blue John naprosto skvělým kamenem pro senzitivní lidi, kteří se příliš rozdávají ze svých citů, což jim často může způsobit citovou újmu. Těmto lidem přináší pomoc, aby své city projevovali jen těm, kteří si je zaslouží.
Blue John je až mysteriózním léčivým kamenem, který uvnitř sebe má zvláštní silnou energii, díky které nám přináší obnovu duševní energie, stejně jako fyzickou sílu, zdraví a celkovou pohodu. Blue John také slouží jako katalyzátor pro náš osobní růst, protože podporuje experimentování, poznávání a porozumění. Je účinným kamenem pro studenty a pedagogy. Pomáhá se rychleji učit a napomáhá nám jít cestou moudrosti. Říká se, že Blue John v sobě absorbuje moudrost všeho a všech. Pomáhá nám růst a vyvíjet se, činí z nás lepší bytost jak fyzicky, tak i duchovně.

Pokud se dostaneme do stavu, kdy se nám zdá, že ve svém životě máme zmatek, že nemáme kam se obrátit pro pomoc, kam utéct, kam se skrýt, kdy máme pocit, že vše, co jsme chtěli, selhává, potom je Blue John tím kamenem, který bychom si měli k nápravě tohoto stavu pořídit. Stejně tak si můžeme vzít Blue John na pomoc, pokud se dostaneme do situace, o které si myslíme, že nemá řešení. Blue John nám pomůže v sobě najít pocit hlubokého klidu a jasné mysli, umí nám ukázat pověstné „světlo na konci tunelu“. Pomůže nám poznat, kde a u koho máme hledat pomoc, abychom správnou odpověď na naši zdánlivě neřešitelnou situaci.


Důležité upozornění: všechny zde uvedené údaje o léčivých vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jsou pouze informativní, čerpané z obecné známých informací a zdrojů. Nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu. Mějte vždy na paměti, že použití drahých léčivých kamenů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že cítíte na sobě příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte svého lékaře!Schopnosti léčivých kamenů používejte pouze jako dodatek ke konvenční léčbě, nikoliv jako její náhradu.

© 2014 www.nefertitis.cz. Tento článek jako celek ani jeho části nesmí být kopírován a rozšiřován bez předchozího písemného souhlasu www.nefertitis.cz. Naše články jsou chráněny ochranou Copyscape a jejich kopírování je dohledatelné a prokazatelné. V případě, že byste informace z článku chtěli použít pro svůj blog apod., rádi vám texty i obrázky poskytneme, kontaktujte nás, prosím, prostřednictvím emailu na info@nefertitis.cz.


Žádné komentáře:

Okomentovat