sobota 28. června 2014

Hiddenit vlastnosti a použití polodrahokamu

         Plníme přání naší příznivkyně na našem Facebook profilu a přinášíme článek o překrásném kameni Hiddenitu. Vzhledem k tomu, že tento kámen je v České republice prakticky neznámý, je o něm málo napsáno, rozhodli jsme se tentokrát k velmi obsáhlému článku, kde je uvedeno vše, co o tomto kameni - jednom z nejlepších z hlediska léčivých vlastností , víme.  Prosíme tedy o trpělivost při dlouhém čtení, které ale - věřte nám - stojí za trochu času a trpělivosti.

Hiddenit, nádherný kámen v odstínech zelené – od světle zelené až po barvu podobnou smaragdu, je obecně kamenem, podporujícím růst. Hiddenit je kamenem vývoje, pomáhat jednotlivcům růst duchovně a emocionálně, zvyšuje naše poznání o kolektivní odpovědnosti za péči o Zemi. Podporuje nové začátky a zaměření se na současnost, pomáhá nám vzdávat se křivd z minulosti nebo úzkosti z naší nejisté budoucnosti.

Krystaly olivově zbarveného hiddenitu z naleziště v Brazílii

Hiddenit je žlutozelená až zelená odrůda silikátu spodumenu. Je pojmenován podle Williama Earl Hiddena, který ho objevil v roce 1879 v Alexander County v Severní Karolíně v USA.  Tamní městečko bylo později přejmenováno na Hiddenite právě kvůli dolům na hiddenit, které jsou dodnes aktivní.  Hiddenit je často uváděn v angličtině pod názvy zelený kunzit nebo Lithia smaragd. Je transparentní ve formě prizmatických krystalů v pegmatitových žilách. Jeho barva se pohybuje od téměř bezbarvé až světle zelené, přes žlutozelenou až smaragdově zelenou. Hiddenit je překrásný kámen pro šperky, ale jeho broušení je velmi obtížné, protože se hodně štěpí. Cena dokonale vybroušeného hiddenitu se proto může pohybovat překvapivě vysoko.

Kromě Hiddenitu neboli zeleného kunzitu, vytváří výše uvedený spodumen další varianty bezbarvých, růžových, fialových a žlutých krystalů. Transparentní růžové až fialové odrůdy jsou známé jako Kunzit, zatímco bezbarvé až světle žluté odrůdy jsou známé jako Triphane. Originální Kunzit má velmi bledé barvy, pokud je přírodní s tmavšími odstíny, má vyšší cenu. V poslední době se objevují tepelně upravené krystaly kunzitu, které díky tomu mají sytější barvu. Všechny typy kunzitu – tedy i hiddenit -  jsou velmi náchylné k vyblednutí na přímém slunečním světle.

Růžový kunzit - vlastní bratříček hiddenitu


Hiddenit – využití pro duchovní a léčebné účely

Hiddenit probouzí a přitahuje pravou lásku. Vkládá nám do srdce milující energie. Hiddenit je skvělý dárek pro nás a pro partnera zejména tehdy, kdy se vzájemná láska začíná vytrácet. Hiddenit pomáhá odstranit vzniklé blokády v obou srdcích.

Hiddenit je také vynikající krystal pro ty, kteří mají problémy vyjádřit své emoce nebo vyznat někomu lásku.

Hiddenit je úžasný kámen pro děti, kterým pomáhá potlačit jejich emocionální úzkosti. Může být použit jako léčivý kámen k léčbě členů rodiny, přátel, nebo zvířat.

Jako ochranný kámen, Hiddenit rozptyluje negativitu, chrání auru těla od nežádoucích energií a duševních vlivů.  Umí dobře blokovat geopatogenní stres.

Hiddenit pomáhá při hojení hlubokých psychických ran v srdci a je vynikajícím krystale pro zotavení ze závislostí a nadužívání drog a alkoholu. Hiddenit pomáhá těm, kteří ztratili někoho drahého, ať už prostřednictvím úmrtí, nebo z důvodu vzdálení se od domova nebo z důvodu odcizení. Hiddenit pomáhá lépe se vyrovnat se ztrátou toho, co bylo ve vašem životě velmi důležité - například doma nebo v práci. Hiddenite je také krystalem obnovy, který poskytuje naději v těžkých chvílích.   


Hiddenit – udávané léčebné vlastnosti

(Vezměte prosím na vědomí!  Informace na této webové stránce nejsou náhradou za konzultaci s lékařem. Veškeré informace obsažené na této webové stránce, včetně informací týkajících se zdravotních a veterinárních záležitostí, produktů či způsobůošetření, slouží pouze k informativním účelům.  Rozhodně navštivte svého lékaře před zahájením jakékoli alternativní léčby, diety, užívání potravinových doplňků  nebo cvičebních programů.)


Hiddenit a jeho fyzická léčivá energie

Udává se, že Hiddenit posiluje oběhový systém a srdeční sval, a je užitečný při léčbě neuralgických potíží, bolesti kloubů a bolesti zubů.

Hiddenit napomáhá léčbě deprese a úzkostných poruch, pomáhá fyzickému tělu se zotavit z emočního stresu

Hiddenit a jeho emocionální léčivá energie

Hiddenit probouzí srdce, pomáhá znovu přinést milující myšlenky a komunikaci, napomáhá spontánnosti a upřímnosti ve vztazích. Poskytuje jemné připomenutí toho, jaké radosti jsme cítili k partnerovi v počátku našeho vztahu, s jakou radostí jsme ho přijímali přesně takového, jakým on byl, nebo ona byla. Hiddenit nám umožňuje milovat celým srdcem a hledět optimisticky do budoucnosti vztahu, aniž bychom byli znepokojeni z jeho budoucích výsledků.

Hiddenit pomáhá těm, kteří mají potíže s nerozhodností. Pomáhá nám také překonat mylnou představu, že finanční nebo hmotný majetek, jsou skutečným měřítkem něčí opravdové hodnoty.

Hiddenit - léčba a vyrovnávání energie čaker

Hiddenit, krystal v odstínech zelené, stimuluje srdeční čakru.  Reguluje naše interakce s vnějším světem a řídí to, co jsme již přijali, a to, čemu dokážeme odolat. Hiddenit uvádí do rovnováhy energii srdeční čakry.

Právě energie zelených krystalů je využívána pro řešení blokády a znovu vyvážení srdeční čakry, pomáhá nám jasně pochopit naše vlastní potřeby a pocity.


Hiddenite a duchovní energie

Hiddenite je vysoce vibrační kámen, který probouzí energii našeho srdce tak, aby nastal mír a klid v jádru našeho bytí. Jako když pobízíme male dítě, obdobně nás hiddenit nás povzbuzuje k zastavení se a přijímání věcí kolem nás, k otevření srdce k lásce. Přináší nám zkušenost, jež nám dává skutečnou vděčnost, svobodu a bezpečnost, což nám umožňuje být otevření, silní, milující a plní života.  Učíme se poznávat skutečné dary života.

Hiddenit a energie jeho barvy

Hiddenit, nebo také zelený Kunzit, je obdobně jako většina zelených polodrahokamů "krystal růstu", který má v sobě zemské životní síly zrození, vývoje a zrání, a také moc neustálé obnovy přírody. Je to velmi silný pomocník v péči o třeba začínající rodinné vztahy nebo třeba zahájení podnikání. Zelené drahé kameny jsou ideální pro udržení podnikání tak, jak jsme si jej naplánovali. Hiddenit jako zelený kámen pomáhá jít životem na po cestě, kterou jsme si stanovili. Světle zelené kameny  obecně podporují duchovní růst, kameny tmavšího zeleného odstínu jsou naopak talismany fyzického růstu a síly, a také bezpečí při cestování.

Žluto-zelený nebo olivově zbarvený Hiddenit kombinuje zelené paprsky růstu se žlutými paprsky čistého slunečního svitu, jež jsou cyklem zrození, vrcholu životních sil a následného dozrávání. Obě barvy zvyšují naši vnímavost k novým významům a nápadům, svítí nám na cestu k moudrosti a porozumění. V této barvě je Hiddenit talismanem pro hledání poznání a osvícení. Ve světlejších odstínech olivově zabarvené krystaly poskytují potřebnou vytrvalost a odhodlání pro duševní výzvy. Hiddenit v tmavších odstínech zelené je "kamenem studia," pomáhá nám v dlouhodobém úsilí o vyšší stav poznání a uvědomění. Je vynikající pro dosažení věcí, které vyžadují stálost a dlouhodobý cíl - ne divoký, bujný růst, ale pomalý, stabilní vývoj našeho života a povolání.

Hiddenit ve tmavších odstínech zelené je "kamenem studií"



Meditace s Hiddenitem

Hiddenite vede k hlubokému a soustředěnému meditativního stavu, stimuluje intuici a tvořivost při rozptýlení nežádoucích a negativně zaměřených energií. To je zvláště užitečné pro ty, pro které je obzvláště obtížné naladit se do stavu meditace. Uchopení krystal Hiddenitu ve svislé poloze vyrovnává srdeční čakru a energetických center vašeho těla.

Hiddenit a věštění

Význam  Hiddenitu pro věštbu: potvrzení, co opravdu chcete, protože to nemusí být tak nemožné, jak si možná sami myslíte. K dosažení vašeho cíle vede cesta

Hiddenite jako božský kámen

Hiddenit tak jako ostatní zelené kameny, je poctou Persefoně, řecké bohyni jara. Persefona představuje oslavy zrození, kdy Země ožívá a přichází nový růst.

Krystaly Hidennitu mohou být také použity na počest Astarte, fénické bohyně plodnosti, lásky a války. Astarte je známá v mnoha kulturách pod různými jmény, je známá I jako královna hvězd. Pomáhá s potížemi s láskou a udržuje věrnost v lásce mezi dvěma milujícími se partnery.
  

Hiddenit jako narozeninový kámen

Hiddenit je kámen, který není spojen se žádným znamením Zvěrokruhu, ale jako ostatní výrazněji zelené kameny je kamenem jara a časného léta. Je tedy narozeninovým kamenem těch, kteří se narodili v srdci jara (20. dubna až 20. května). Těm šťastným, kteří jsou narozeni v této době, přináší hiddenit obnovu, úspěch v nově zahájených věcech a podnikání, stejně jako dobré zdraví.
Hiddenit ve světle olivové barvě je pak narozeninovým kamenem těch, kteří se narodili v době, kdy zelená barva jara ustupuje sytě žluté barvě blížícího se léta (21. května - 20. června). Narozeným v této době přináší světlý hiddenit probuzení, nevázanost a učení.

Hiddenit pro amulety a talismany

Hiddenit je “strážným” kamenem a zároveň “nositelem snů”.  Ve fyzickém světě jsou z Hiddenitu fantastické amulety pro cestování, ochranu našich blízkých, našeho majetku a naší fyzické bezpečnosti. V duchovním světě mají krystaly “strážci”  speciální použití. Slouží k ochraně našeho přesvědčení proti pochybnostem a mohou nám pomoci zůstat věrni svým ideálům a přesvědčením. A tím i posílit svou sílu charakteru. Krystaly “strážci” mohou také chránit dobrou náladu během v těžších dobách našeho života. Napomáhají tomu, abychom si udrželi své dispozice, smysl pro humor a respekt k druhým. Hiddenite je také “nositel snů”, kdy jako zvláště silný talisman pomáhá zaměřit naši energii na udržení našich snů. Pomáhá překonávat překážky v našem životě tím, že nám dodává houževnatost, vytrvalost a trpělivost.

Hiddenit a Feng Shui

Zelený Hiddenit představuje energii podobnou energii dřeva -  tedy energii růstu, dospívání, nových začátků, výživy a zdraví. Zvyšuje vitalitu, přináší hojnost a podporuje náš fyzický vývoj. Použijte zelené krystaly a vhodně je umístěte do prostor, které používáte k jídlu, do místností malých dětí nebo v místě vašeho domova či práce, kde chcete začít nový nový projekt. Energie Hiddenitu tradičně spojena s oblastí na východě a jihovýchodě vašeho domova či místnosti. To je spojeno s rodinou a a oblastí zdraví, stejně jako s oblastí prosperity a hojnosti.

Hiddenit ve starověkých tradicích a legendách

Vzhledem k objevení Hiddenitu až v roce 1879 nejsou s tímto kamenem spojeny žádné legendy a pověsti. Hiddenite není proto ani tradičně používaným kamenem.

© 2014 www.nefertitis.cz. Tento článek jako celek ani jeho části nesmí být kopírován a rozšiřován bez předchozího písemného souhlasu www.nefertitis.cz. Naše články jsou chráněny ochranou Copyscape a jejich kopírování je dohledatelné a prokazatelné. V případě, že byste informace z článku chtěli použít pro svůj blog apod., kontaktujte nás, prosím, prostřednictvím emailu na  info@nefertitis.cz.

2 komentáře:

  1. Úžasný a nádherně obsáhlý popis - děkuji za snahu i Vaši práci ☺, Milena Kulíšková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, paní Kulíšková, děkujeme moc za milou chválu a poděkování! Udělala jste nám tím velkou radost - když víme, že se naše články líbí, pak máme o to více a chuti se snažit je psát. Přejeme krásný a klidný víkend!

      Vymazat