pátek 4. prosince 2015

Tanzanit: Kámen transmutace

Tanzanit je velmi drahý kámen, který nenajdeme v přírodě jen tak. Tento vzácný nerost má obdivuhodné účinky na tělo i lidskou mysl. Umožňuje navodit stav hluboké meditace nebo otevřít Třetí oko. Jaké další vlastnosti má tento kámen, kde je jeho naleziště nebo k čemu jej můžeme používat, se dozvíte v našem článku. 

Tanzanit je znám jako kámen transmutace, přeměny genů. Jde v podstatě o odrůdu zoisitu, která byla používána kdysi jako náhrada safíru. Chvíli na to se z něj stal vzácný kámen s vysokou hodnotou. Kámen tanzanit můžeme označit jako kámen 20. století. Na rychlém vstupu tanzanitu do světa drahokamů má velký podíl společnost Tiffany, která představila úchvatné šperky právě s tímto krystalem. Jeho tržní cena se pohybuje kolem 600 – 1000$ za karát.

Jak jsme již zmínili, tento kámen je vzácný a nebude žádným překvapením, že má velmi málo nalezišť, konkrétně pouze jedno. Naleziště tanzanitu se nachází v Merelani Hills v Tanzánii ve Východní Africe. Svůj název tedy dostal po oblasti, kde se nachází. Tento drahý kámen byl objeven poměrně nedávno, a to v roce 1967.



Nádherný sekaná náramek z tanzanitu

Zbarvení tanzanitu 

Kámen tanzanit se nachází v několika odstínech, a to od světle modré až po tmavě fialovomodrou. V surové podobě je žlutý, hnědý, modrý nebo fialový. Aby získal svou nádhernou barvu, musí se tento léčivý kámen tepelně upravit. Jeden z nejvyhledávanějších odstínů je modrý krystal s náznakem fialové barvy. Jako zajímavost můžeme zmínit, že pokud se budete na tento kámen dívat z různých úhlů, bude vám připadat, že se jeho barva mění. Tanzanit se také nesmí čistit ultrazvukovými metodami a musí se s ním zacházet opatrně.

Tanzanit a duchovno

Jedná se o jeden z nejcennějších krystalů pro duchovní zkoumání. Je také vhodný pro nováčky, kteří ještě neznají plně své psychické síly. Kámen je ochrání a pomůže otevřít čakru Třetího oka. Chcete-li otevření napomoct, otáčejte tanzanitem ve směru hodinových ručiček mezi obočím. Naopak budete-li chtít Třetí oko zavřít, otáčejte kamenem proti směru hodinových ručiček. Tanzanit také stimuluje krční a korunní čakru.

Tanzanit je ochranný kámen, který poskytuje podporu a jistou formu bezpečí při propojení s vyšší říší. Také spojuje všechny aspekty komunikace a psychické síly, umožňuje navodit stav hluboké meditace a usnadňuje vnitřní a vnější cestování. Někteří věří, že pomáhá při spojení s nedávno zemřelými, a že napomáhá při sdílení duchovních informací.

Tanzanit náušnice stříbrné


Tanzanit a práce 

Kromě meditování a astrálního cestování můžete tanzanit použít i v práci. O tomto kameni je známo, že je vhodný na pracoviště, neboť je velmi uklidňující, pomáhá překonat obtížnou komunikaci a ulevuje od starostí. Pomáhá nalézt východisko a řešení problémů, kde zdánlivě žádné není. Rovněž je to výborný kámen pro změnu povolání.

Tanzanit účinky 

Praví se, že tento krásný modrý drahý kámen posiluje imunitní systém, detoxikuje organismus a čistí krev. Dále také může zlepšovat vitalitu, napomáhat regeneraci buněk, konkrétně kůže a vlasů. Říká se také, že pomáhá probuzení z komatu a chrání před nepovedenými chirurgickými zákroky. Je užitečný při léčbě psychických chorob, stresu, odstranění napětí, zmírňuje migrény, bolesti hlavy a může napomáhat při léčbě alkoholismu.

Tanzanit prsten stříbrný

Tanzanit a jeho podoby 

Tanzanit lze zakoupit v mnoha podobách. Na našem e-shopu nabízíme tanzanit šperky, například přívěsek na řetízek nebo sekaný náramek. Pokud patříte spíše ke sběratelům těchto krystalů, může vás zaujmout tanzanit krystal, který není tromlován a má tak ještě blíže k přírodě.

Děkujeme za přečtení.

Důležité upozornění: všechny zde uvedené údaje o léčivých vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jsou pouze informativní, čerpané z obecné známých informací a zdrojů. Nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu. Mějte vždy na paměti, že použití drahých léčivých kamenů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že cítíte na sobě příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte svého lékaře!Schopnosti léčivých kamenů používejte pouze jako dodatek ke konvenční léčbě, nikoliv jako její náhradu.

© 2014 www.nefertitis.cz. Tento článek jako celek ani jeho části nesmí být kopírován a rozšiřován bez předchozího písemného souhlasu www.nefertitis.cz. Naše články jsou chráněny ochranou Copyscape a jejich kopírování je dohledatelné a prokazatelné. V případě, že byste informace z článku chtěli použít pro svůj blog apod., kontaktujte nás, prosím, prostřednictvím emailu na  info@nefertitis.cz.

Autor: Eliška Reznerová