sobota 12. dubna 2014

Ametyst vlastnosti a užití - síla, ochrana a léčba


Ametyst je krystalický křemen v nádherných odstínech fialové až lila barvy.  Od dávnověku se tento drahý kámen tradičně nosí na ochranu proti opilosti a zachování střízlivého rozumu. Výraz „ametyst“ pochází z řeckého významu " bez opilosti ". Dříve lidé věřili, že je ametyst ochrání proti působení jedu.

Kouzelná nádhera ametystu


Ametyst je silný a účinný léčivý kámen

Používá se jako kámen pro přivolání snů a pomoc při nespavosti. Dejte si ametyst pod polštář, aby k vám přišly příjemné sny.  Pokud potřebujete úlevu od bolesti hlavy, zkuste přitisknout po dobu pěti minut ametyst na čelo a nechte jej tam i chvíli poté, co bolest odezní.

Ametyst je kámen ochrany a síly

Už starověcí Egypťané používali ametyst, aby je chránil před pocity vinny a tísnivými pocitů. Od nepaměti se ametyst nosí jako ochrana proti sebeklamu, stejně tak jako ochrana proti čarodějnictví a uhranutí. Ametyst se již dlouho používá k otevření duchovního a psychického centra, což z něj činí jeden z nejlepších kamenů síly.  Ametyst se velmi často nosí jako meditační pomůcka ve formě náhrdelníku.  Ve středověku jej nosili vojáci, aby je ochránil v bitvách.

Ametyst je kámen moudrosti

Ametyst je znám jako biskupský kámen a i v dnešní době jej nosí mnoho katolických biskupů.  Ametyst symbolizuje zbožnost, pokoru, upřímnost a duchovní moudrost.

Ametyst je kámen růstu


Ametyst a jeho léčivé vlastnosti

Ametyst je drahým kamenem, který často nosí léčitelé, protože má sílu soustředit energii.  Léčitel obvykle nosí několik kusů šperků s ametysty upevněných ve stříbře, zejména ametystový náhrdelník. Další kusy ametystu umisťuje léčitel na oblasti těla, které potřebují léčení, obvykle v oblasti srdce a plic.

Ametyst se též často používá na pomoc léčby akné a bakteriálních infekcí.  Ametyst napomáhá i při zmírnění příznaků deprese či při silném stresu.

Ametyst se používá na problémy s krví a problémy s dýcháním. Pomáhá také zmírnit bolesti hlavy. Surové krystaly ametystu jsou používány k udržení čistého vzduchu a pozitivní životní síly v domově.

Krystaly nebo tromlované kameny ametystu, umístěné v okně, na které dopadá po většinu dne slunce, jsou velmi prospěšné pro použití v léčení a léčí tak negativitu v domácnosti. Když naopak umístíte jeden nebo více krystalů ametystu na místo, kam v noci dopadá měsíční svit, všichni v domě se budete cítit klidnější. 

Použití ametystu pro meditaci zvýší vaše pozitivní duchovní pocit. Ametyst pomáhá překonat obavy a naplnit vaše touhy.

Hlavní vlastnosti ametystu:
Ametyst a znamení Zvěrokruhu: Vodnář, Ryby, Střelec, Beran
Barva: světle až tmavě fialová až lila barva, někdy doplněná bílými pruhy
Energie ametystu: síla, ochrana, léčba
Planeta: Saturn 
Element: Země
Čakra: korunní, srdeční, čakra třetího oka
Vědecké označení: SiO2
Použití: jako šperk nebo dekorace ve formě ametystových geod, také pro léčebné účely

Naleziště: téměř po celém světě, ale především v Jižní Americe – Bolívie a Brazílie

široký výběr krystalů a šperků z ametystu na www.nefertitis.cz

3 komentáře:

  1. ametyst nemá rád přímé světlo,ztrácí barvu a vybledne

    OdpovědětVymazat
  2. Děkujeme za doplnění. Hezký den

    OdpovědětVymazat
  3. Četla jsem, že se nemá vystavovat přímému slunečnímu záření.



    OdpovědětVymazat